Scotts Head - Reisverslag uit Portsmouth, Dominica van Hans & Lies - WaarBenJij.nu Scotts Head - Reisverslag uit Portsmouth, Dominica van Hans & Lies - WaarBenJij.nu

Scotts Head

Door: Lies

Blijf op de hoogte en volg Hans & Lies

13 Maart 2007 | Dominica, Portsmouth

12/3, ontbijtje, cdtje kopen van Ophelia, uitchecken en op naar Ocean View bij Scott's Head (helemaal in het zuiden van het eiland).
Hier hadden we de intentie om 2 nachten te verblijven. We wilden alleen even de koffer dumpen. Dat hebben we dan ook gedaan... Maar de hut viel behoorlijk tegen. Snel weggegaan, we wilden niet meer tijd verliezen.

In Roseau bij een makelaar langs geweest ivm inlichtingen over mogelijk land en huizen. Getracht geld terug te ontvangen van onze boottickets (de boot die door de maatschappij geannuleerd was, dus niet door onszelf). In eerste instantie wilde ze ons minder dan een kwart van het betaalde bedrag terug geven... Na met 4 mensen gesproken te hebben (de hierarchie is hier heel lang) kon ik bijna een derde terug krijgen, wat natuurlijk nog steeds vreemd is als zij zelf degene zijn die de terugtocht hebben geannuleerd. Maar omdat ze dit met het hoofdkantoor op Guadeloupe moeten regelen, kon het wel even duren etc. etc. Dus besloten om in ieder geval het beetje wat ze wilde retourneren te pakken en op Guadeloupe of in Europa verder te kijken of ik er nog iets mee wil doen.

Voordat we weer verder zijn gegaan met onze tocht nog een half uur in de auto (met de airco aan) zakelijk bezig geweest (bellen met Ramon en Martha). De order die weliswaar 60% heeft van wat er eigenlijk afgesproken was, maar toch een hele mooie is, lijkt echt door te gaan.

Naar Emerald Falls gereden maar aldaar moeten concluderen dat we hier geen tijd meer voor hadden (was al half 2 en we hadden om 2 uur een afspraak bij Wilco).
Nog wel even naar wat land met een restaurantje wezen kijken. (zie foto).
Bij Wilco, Annemarie en Nikki kennis gemaakt met de andere dochter Mandy en onder het genot van een biertje op hun tijdelijk terras zitten wachten op Remy.

Remy heeft Wilco in veel dingen geadviseerd en nu mochten wij een uurtje vragen op hem af vuren. Dit soort ontmoetingen zijn toch wel belangrijk om te zorgen dat je alle officiele papieren en zo zo goed mogelijk geregeld krijgt.
Rond 5 uur op de terugweg naar het uiterste zuiden. In Portsmouth was geen electriciteit dus hoopten we in Roseau licht te vinden.
Helaas toen we rond 6 uur in Roseau aankwamen, was ook daar ruim een derde van de stad in het donker.
Dus geen internet, zelfs geen restaurantjes open. Voor de verandering maar bij de Subway een broodje gegeten (by de way ze hadden daar nog geen turbochef). Bij Soufrière was gelukkig wel licht. Daar in de winebar nog even genoten van een glaasje wijn en door naar Scott's Head...

Nou Ocean View, je bent zeker geen aanrader.
Er was vanaf de kamers dus geen uitkijk over de zee maar je keek tegen een soort schutting van bomen aan. De kamers waren wel ruim maar benauwd en de badkamer smerig en de wc werkte niet eens. En dat allemaal voor 60 USD... Hier werden we niet echt vrolijk van ... Maar, we hebben de muggespray gebruikt, de klamboe opgehangen, onszelf met anti-mug ingesmeert en buiten op ons terrasje toch nog even genoten van een rum met cola. Snel slapen en dan morgen snel weg hier...

• 13 Maart 2007 - 22:55

Ma :

Hoi Hans zit zeker onder de muggen bulten,Maar ja al met al zie je veel,daar is het schoon en daar weer vuil ,we hebben hier veel zon en 15 graden.doeiiixxx

• 14 Maart 2007 - 09:16

Marjo:

Lieve luitjes, die nare muggen is echt vervelend. Grote klamboes als jullie daar wonen en veel spray. Is dat het hele jaar zo of alleen tijdens bepaalde seizoenen?Groetjes Marjo

• 14 Maart 2007 - 10:44

Loes:

Ha globetrotters. Ik heb enorm veel respect voor wat jullie aandurven. Tussendoor genieten jullie ook van een prachtige omgeving.Heb helaas niet eerder de tijd genomen om alle verslagen te lezen, maar heb nu enorm genoten van het hele verhaal met foto´s. Jullie zijn zo heerlijk positief, geweldig! Veilige terugreis en lieve groetjes, Loes
    p.s. laatste controle: nog steeds "schoon", joepie

• 15 Maart 2007 - 09:15

Lian:

Proficiat met de order toch 60%! Lieve reizigers heb genoten van jullie verhalen.Dit is echt iets voor jullie. Hopelijk wordt de droom werkelijkheid, waar ik jullie kennende eigenlijk niet aan twijfel.Knap hoe jullie steeds weer nieuwe uitdagingen aangaan.Wacht met spanning op het vervolg,na deze reis.Een hele goede reis terug hopelijk snel tot Skyps
    Dikke kus