Trafalgar Falls - Reisverslag uit Roseau, Dominica van Hans & Lies - WaarBenJij.nu Trafalgar Falls - Reisverslag uit Roseau, Dominica van Hans & Lies - WaarBenJij.nu

Trafalgar Falls

Door: Lies

Blijf op de hoogte en volg Hans & Lies

13 Maart 2007 | Dominica, Roseau

Zo nu zijn we al aangekomen bij 11 maart (hoe was je verjaardag Pascal?)

Ik moet even spieken in mijn kleine aantekeningen boekje mijn geheugen is niet meer zo goed.
Och ja, vroeg opgestaan (rekken strekken… ), ontbijtje bij Ophelia (vers fruit, thee koffie en scrambled eggs met brood).

Wandelschoenen aan en richting de Trafalgar Falls gaan wandelen.
Een hele mooie tocht heen voor 95% bergop, dus rustig aan. Gelukkig viel er af en toe een tropisch buitje. Onderweg een schitterende natuur tegen gekomen waaronder natuurlijke warmwater bronnnen, prachtig, de stoom zag je van ver omhoog komen. Echt ongelooflijk om te zien.
Laatste stukje voor de ingang van de trail naar Trafalgar viel best tegen; ging behoorlijk steil omhoog.
De trail viel eigenlijk tegen, we hadden de pech dat het ondertussen al half 11 was en ze van de cruiseboot met busjes tegelijk aankwamen.
Iets verder dan de trail gegaan en genoten van de waterval.

Op onze terugweg via Watter Woven, Sulhpur Springs. Daar voor 10 USD heerlijk genoten van de natuurlijke warmwater bronnen. Joh dat was echt fantastisch, zo relaxed en mooi midden in het oerwoud. Echt de moeite waard. Na het badderen vers fruit gegeten en als afsluiter een fruitpunch. En toen moesten we nog ruim een half uur terug lopen. Heerlijk op ons gemak gedaan. Was ondertussen al behoorlijk warm geworden.
Oeps, helaas dit internet café gaat sluiten. Nog geen een foto's geplaatst. We gaan dit alvast plaatsen en kijken of we een ander internet kunnen vinden… tot zo hopelijk.

Zo 3 minuten later, 2 zijstraten verder zitten we weer tussen de studenten. Deze tent is tot 10 uur vanavond open dus zou moeten lukken om al mijn fotos erbij te laden (maar weet niet of we veel zin hebben om hier langer dan een uur te zitten.. het is per slot onze laatste avond op het eiland).

Na onze schitterende ochtendwandeling op ons balkon wat gesnacked (toastjes met kaas), even uitgerust en hup weer de auto in.
Loubiere, Bellevue Chopin (heel mooi dorp in het midden van het land) en verder naar Grand Bay om Zandoli Inn te bekijken (een arogant stelletje Amerikanen die daar weliswaar een schitterende plek met een heel mooi zich op de oceaan hebben, maar die ook een hoge prijs vragen om te kunnen overnachten, 175 USD simpel omdat ze mensen kan vinden die dit willen betalen...), We wilden eigenlijk over Tete Morne (hoge berg) terug naar Roseau. Helaas dit was niet mogelijk. Het tussenstukje kun je alleen te voet afleggen.
Ik vond het dorp tegen te berg niet echt aantrekkelijk. De mensen waren te creools, te zwart. Voelde me niet echt op mijn gemak op die plek.

Bij Ophelia langs, even snel omkleden en bij Fort Young hotel in Roseau een cocktail gedronken.
Tot onze verbazing was er op zondagavond helemaal niets te doen in de stad... Ongelooflijk alles was doodstil. Veel restaurants waren zelfs gesloten. Omdat we toch nog wel wat wilden eten zijn we bij Suttons Palace binnen gegaan. Er was niemand, maar als wij iets wilde eten dan kon dat. Dus met zijn tweetjes in het restaurant lekker wat gegeten.

• 14 Maart 2007 - 20:44

Coby :

Prachtige natuur ook de foto's mooi jully genieten
    dat kan je aan alles zien.
    Hier is het ook mooi weer,
    echt mooi voorjaars weer
    Liefs Coby.

• 15 Maart 2007 - 08:59

Lian:

Heerlijk Lies zo'n warm water bron. Lijkt me een aparte ervaring zo midden in het oerwoud in een warm bad.