Laatste dag St. Lucia - Reisverslag uit Soufrière, St. Lucia van Hans & Lies - WaarBenJij.nu Laatste dag St. Lucia - Reisverslag uit Soufrière, St. Lucia van Hans & Lies - WaarBenJij.nu

Laatste dag St. Lucia

Door: Lies

Blijf op de hoogte en volg Hans & Lies

10 Maart 2007 | St. Lucia, Soufrière

Hoi allemaal,
We zitten nu allang weer in Dominica, op dit moment in de hoofdstad Roseau, te genieten van een dinner: sla, knoflookstokbrood en fajitas met voor mij een lekker glaasje witte wijn en voor Hans een plaatselijk biertje.
Ik ga proberen om in ieder geval alvast iets over onze laatste dag St. Lucia te vertellen (heb mijn boekjes niet bij me dus kan zijn dat ik niet alle plaatsnamen e.d. uit mijn hoofd weet). Morgen is het zondag en ik weet niet of we dan een internet-café kunnen vinden dat open is...

St. Lucia:
Rond half 7 opgestaan. Braaf onze strekoefeningen gedaan, daarna 2 uur internetten en 15 minuten zwemmen in de Caribbische zee. Heerlijk, daarna douchen aankleden en genieten van een rijk ontbijt aan de zee.
Met het pontje naar de overkant hup de auto in en naar de hoofdstad Castries.
Daar anti-mug spray kopen (ja ja ze (vr)eten ons nog steeds op. En zonnecreme factor 45 (echt geen zin om te verbranden, omdat we veel reizen en niet in de zon liggen valt het reuze mee maar als ik me niet insmeer dan verbrand ik levend).
En bij een computershop een extra geheugenkaart voor mijn camera gekocht (was bijna aan het einde en dat zou ik toch zonde vinden). Nu 1 GB voor omgerekend ongeveer 75 Euro gekocht.

Nog even op de markt rondgewandeld (fotos worden zsm geplaatst). Een kleurrijk gedoe.
Het vlees ziet er niet al te fris uit, maar ook de vis wordt gewoon in de zon verkocht... Maar wel vers want de vis wordt voor je neus gesneden en semi schoongemaakt.
Zal ik nog wat aan moeten gaan wennen maar och zal wel lukken.
Ook nog even wat verse cocossap gedronken en weer terug naar de auto.

Op naar Rodney Bay in het noorden van St. Lucia.
Dit was een tegenvaller. Helemaal verpest door de toeristen. In de hele baai niet te komen, alles privé eigendom. Grote villas, grote boten, veel maar veel te dure restaurants.
Niet veel aan. Het dorpje dat er naaast ligt was veel leuker (zie fotos).
Via de bergweg terug naar ons resort.
Daar wilde we lekker even een douche nemen... helaas er kwam geen water uit de douche, we kregen de sleutel van de kamer 4 deuren verder zodat we daar konden gaan douchen...
Enne de belangrijke order hebben we nu voor 50% binnen (dat wil zeggen, ze hebben in principe 50% besteld van wat ze oorspronkelijk als prijsaanvraag hebben doorgegeven, hier gaan we natuurlijk proberen nog wat extra bovenop te krijgen zodat de order aan alle kanten nog steeds aantrekkelijk is).
Om dit te vieren zijn we naar het Lizart restaurant geweest, vlakbij ons resort.

Helaas had de jongeman van ons resort niet zoals we gevraagd hadden, een tafel gereserveerd maar na 10 minuutjes was alles opgelost en hebben we heerlijk zitten dineren.
Ik ga nu weer terug naar Hans die nog op het balkon van het restaurant zit te genieten van zijn koffie met één of ander borreltje rum erbij.

Allemaal lieve groetjes en bedankt voor jullie reacties en ik hoop morgen wat fotos te kunnen plaatsen en te vertellen over onze belevenissen van vandaag en morgen.

Enne Pascal alvast proficiat met je verjaardag. Hier is het nu 20:30 maar bij jullie al half 2 's nachts
Hiep hiep hoera...

• 11 Maart 2007 - 08:41

Levien:

Wauw dat is warm. GEFELICITEERD MET DE ORDER!!! Doeeeeeeeei

• 11 Maart 2007 - 09:17

Ma En Pa:

Hallo Lies en Hans ,He ik krijg ook zin in een ontbijtje aan zee,en een kop koffie met een likeurtje,fijnhoor dat jullie zo genieten.en geweldig ook nog die orde.Groetjes van ons doeiii xxx

• 11 Maart 2007 - 11:06

Annemiek P.:

Ondanks dat jullie het daar natuurlijk fantantisch hebben, hebben jullie toch een heel leuk feest gemist !!! Het was, in ieder geval voor mij een heerlijke avond (en dag). De klapper van de avond was dat Thijs, met zijn bandje, dat hij pas 3 maanden geleden via internet opgericht heeft (gewoon een advertentie geplaatst wie met hem wat muziek wilde maken) een uur lang gespeeld heeft en het klonk erg goed (sprak de niet geheel neutrale leek). Ik heb me gewleidg vermaakt. Gisteren heb ik dat wel moeten bezuren: toch nog flinke griepverschijnselen en ook nu voel ik me niet helemaal top. We zouden vandaag met Wim en Door zijn gaan golven, maar dat gaat niet door. Ook omdat Doortje weer veel last van haar longen heeft. He, geniet lekker nog even daar, want voor je het weet zit je weer in het vliegtuig terug. Groetjes
    Annemiek

• 11 Maart 2007 - 11:57

Elvira:

Ja ja hier dan eindelijk ook een reactie van je jongste dochter.... Ik kreeg al op m'n donder van ons San dat ik nog geen reactie geplaatst had van wie zou ik dat toch hebben..... :). Maar super allemaal ik heb er al helemaal zin in, ben eindelijk weer redelijk opgeknapt en het is vandaag heerlijk weer hier dus wat gezonde zonnestralen meepikken. Ik ben natuurlijk ook erg benieuwd naar het souvenir. Tot horens, dikke kus ook van Frank, El

• 11 Maart 2007 - 21:23

Lian:

Lieve Hans en Lies! Hartstikke goed hoe het gaat met de order! Positief!
    Het is fijn jullie verhalen te lezen,erg uitgebreid.
    Goed om te horen dat jullie caribienavontuur zo goed verloopt!
    Liefs Lian

• 12 Maart 2007 - 10:08

Gwen:

Hallo daar!
    Ik had van ons mam de site doorgestuurd gekregen en ik dacht ik ga het is allemaal lezen wat jullie aan het doen zijn. Echt ongelooflijk dat je nog tijd hebt om bijna elke dag een berichtje te plaatsen.
    Als ik nu naar de foto's kijk, krijg ik ook echt heimwee naar Zuid- Afrika...

Hier in Nederland is alles goed, het weer begint steeds warmer te worden dus de terrasjes worden steeds aantrekkelijker.
    Op mijn stage gaat ook alles goed, nog vier maanden en dan ben ik klaar met deze opleiding. Ben zelf van plan om nog een opleiding hiernaar te doen in Utrecht, Culturele Antropologie (kun je ook weer een aantal maanden naar het buitenland!)

Nou ik zal de site bijhouden, vind het erg leuk om de berichtjes te lezen!

Kus Gwen

• 13 Maart 2007 - 07:45

Eus:

Profciat met jullie order. Zo is de vakantie er weer uit, toch? Hier eindelijk ook een beetje weer. Gelukkig zonder muggen zoals bij jullie, maar ik heb net al oorlog gehad met 2 vliegen die me het leven zuur wilden maken. En er maar naast slaan natuurlijk... maargoed. Ik ben sinds gisteren weer helemaal in Nederland gevestigd en ik moet zeggen.... pfff oh was ik maar... Anyway, ben benieuwd naar jullie volgende epistel. Houdoe

• 13 Maart 2007 - 19:34

Marjo:

Dag lieve Hans en Lies,

Indrukwekkend wat jullie allemaal zien en beleven.
    Mooie foto's. Zo'n reisverslag is leuk om te volgen. Alsof je zelf op reis bent. Lies komen mijn reacties bij jou aan? We hebben jullie ook fotoruimte cadeau gedaan. Ik ben alleen benieuwd of het echt bij jullie komt. Lieve groeten Marjo en Sander
    PS proficiat met de order!!