28/02
Door: Lies
Blijf op de hoogte en volg Hans & Lies
02 Maart 2007 | Guadeloupe, Basse-Terre
Vroeg wakker, 6 uur. Eerst pogingen gedaan om Eva op het werk te bereiken om te kijken of de voorbereidingen voor de mogelijke order van Inditex onder controle zijn.
Uurtje later konden we aan onze dag beginnen.
Huurauto regelen, onderweg naar Hertz langs een reisbureau gekomen, aldaar alvast de boottocht naar Dominica voor vrijdag geboekt. Naïvelingen als we zijn dachten we dat de boot iedere dag tussen de eilanden zou varen. Dit is helaas niet waar. Onze oorspronkelijke planning was om maandag verder te gaan naar Martinique (vanaf Dominica). Helaas eerst volgende boot gaat pas op woensdag. (lijkt Sanje wel, mañana mañana). Dus we hebben ook nog geen idee hoe en wanneer we naar St. Lucia kunnen en al helemaal niet hoe we überhaubt terug op Guadeloupe komen om ons vliegtuig op 14 maart te halen. Maar dat is nog allemaal ver weg, dus zien we tegen die tijd wel.
Bij Hertz autootje gehuurd en onderweg. (Eerst nog even bij het vliegveld langs Hans had zijn mp3 in het vliegtuig laten liggen; helaas die heeft nu iemand anders)
Vandaag hebben we de Noordkant van de rechtervleugel van de vlinder gedaan. (Guadeloupe heeft de vorm van een vlinder).
Dit is het minst toeristische gedeelte. Volgens de prijzen is het nu hoogseizoen, hiervan hebben we weinig gemerkt.
Ook de normaal heftige carribische chaos zien we hier niet, alles is veel europeser dan verwacht (behalve de prijzen die zijn gewoon Frans).
Via Morne a l'Eau, Petit Canal en Port Lois langs het suikerriet en leuke huisjes (zie fotos) naar een strandje bij Anse Laborde.
Daar de lunch genuttigd en even in de zee gezwommen. Viel een beetje tegen want 't water was niet warm, maar het is hier nu ook winter; overdag rond de 30 a 35 graden en 's nachts tussen de 23 en 28)
Via Porte d'Enfer even naar Chateaux des Feuilles: een lunch restaurant ergens in de bergen met een mooi zwembad.
Via Gros Cap bij La Cigale (een creools restaurant) even een rum-punch gedronken en zo naar le Moule waar we over een kleurrijke groente- en fruitmarkt hebben gelopen en waar we ons eerste internetcafe hebben gevonden.
Op de terugweg naar ons hotel wat wijn en bier ingeslagen en een crepje kaas gekocht (herinneringen aan Paris, bastille stappen). Dit heerlijk op ons balkon opgegeten.
02 Maart 2007 - 08:20
Pieter Scholten:
Goede morgen, hier in Nl in iedergeval. Volgens mij zitten jullie in 6 uur tijdverschil. De eerste foto's zien er leuk en goed uit. Mp3 speler vergeten, mmmmm is daar een Mitt in de buurt, ha ha. Dan zal ik je er eentje opsturen. Veel liefs uit Den Haag